1 Haziran 2023 Perşembe BAŞKANLIK

Başkan Yardımcısı Aydin, mezuniyet törenine katıldı


Başkan Yardımcısı Aydin, mezuniyet törenine katıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin, SGK Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin mezuniyet törenine katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törende öğrenciler halk oyunları, drama, müzik ve jimnastik gösterilerini sergiledi, minikler törenin sonunda kep fırlattı.

Törende konuşan Başkan Yardımcısı Aydin, çocukların geleceğin en büyük teminatı olduğunu dile getirerek, “Bugün 2017 doğumlu kardeşlerimizin mezuniyet töreninde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ben de heyecanlıyım bu heyecanımızı hep birlikte yeneceğiz. Bu çocuklarımızın hepsi birer masum, hepsi pırıl pırıl, ülkemizin gelecekleridir. İyi bir şekilde okuyarak annesini, babasını arkadaşını, toplumu sevecek ve geleceklerini güzel bir şekilde inşa edeceklerinden asla kuşkumuz yok. Yeter ki biz kendileriyle yeri geldiği zaman çocuk olalım, arkadaş olalım. Yeri geldiği zaman onlarla oyun oynayalım. Yeri geldiği zaman onlarla istişare edelim. Çünkü gelecek onların geleceği, yaşam onların yaşamı. Her zaman söylediğimiz bir konu var. Her şey akla muhtaç, akıl da tecrübeye muhtaç. Biz tecrübemizi onlara aktaracağız. Onlar da geleceğini inşa edecekler” dedi.

Dijital dünyanın getirdiği koşullar sebebiyle bazı mesleklerin yok olduğu, yeni mesleklerin ortaya çıktığı bu dönemde, evlatlarımızın oldukça donanımlı bilgili, her yönüyle ahlaklı ve örnek bir nesil olacağını ifade eden Aydin, konuşmasının devamında:

“Bu gelecek onlara emanet. Onlar bizim için çok kıymetli, çok değerli ve çok şey beklediğimiz bizim evlatlarımızdır. Gerçekten pahası, kıymeti biçilemeyen birer cevherdir onlar. Biz toplum olarak onların değerini biz çok iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Bakanımızın talimatları doğrultusunda en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız gençlere ve çocuklara çok önem veriyor. Onların mutlu ve huzurlu olmaları ve güzel bir geleceğe adım atmaları için var gücümüzle gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Törene, SGK Destek Hizmetleri Daire Başkanı İdris Bahçe, Kurum personeli ve veliler katıldı.


Video Galeri