5 Haziran 2023 Pazartesi BAŞKANLIK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Devir Teslim Töreni Yapıldı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Devir Teslim Töreni Yapıldı

2023 seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinesini açıklaması ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Vedat Işıkhan, görevini Vedat Bilgin’den devraldı.

Bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda düzenlenen devir-teslim töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün bir nöbet değişimi olduğunu belirterek, “Sayın Vedat Bilgin Bakanım bu göreve geldiği günden itibaren çok önemli işlere imza attı. Milletimize doğrudan dokunan, milletimizin beklenti içinde olduğu birçok konuda başarılı adımlar attı. Gerek asgari ücret düzenlemeleri, gerek toplu sözleşmeler, gerekse EYT gibi birçok hayati konuda milletimizin beklentilerini karşılayacak çözümlere Cumhurbaşkanımızın iradesi ve Bakanımızın gayretleriyle ulaşıldı. Ben ülkemize ve milletimize değerli hizmetleri için Sayın Bakanımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonra da kendisinden devraldığımız bayrağı Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türkiye Yüzyılı vizyonuyla 21 yıldır olduğu gibi inşallah ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“Tüm Çalışanlarımızın Yaşam Kalitesini ve Refahlarını Arttırmak En Önemli Görevimizdir”

Bakan Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak atılacak adımlarla, Sayın Cumhurbaşkanının öncülüğünde Türkiye’yi dünyada hak ettiği konuma ulaştıracak çalışmaları ortaya koymaya devam edeceklerine vurgu yaparak, “Tüm çalışanlarımızın yaşam kalitesini ve refahlarını arttırmak en önemli görevimizdir. Sayın Bakanımızın bıraktığı yerden, projelerini, programlarını devam ettirerek, üstüne yeni proje ve programlar ekleyerek yolumuza devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılına yakışacak bir çalışma hayatını, sosyal güvenlik sistemini, yeni hizmet modellerini hayata geçirmek için gayret edeceğiz. Çalışma hayatımızda koruyucu ve önleyici hizmet ve politikalara daha fazla yer vereceğiz. İş kazaları ve meslek hastalıkları, iş sağlığı ve güvenliği, çalışan hakları konusunda aktif çalışmalarda bulunacağız. Çalışanlarımızın haklarını korumaya devam edeceğiz. Engellilerimizin, gençlerimizin ve kadınlarımızın çalışma hayatında daha fazla yer almaları için aktif istihdam politikalarını sürdürmeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Her Kesimin Memnuniyeti İçin Azami Hassasiyet Göstereceğiz”

Türkiye Yüzyılına yakışacak şekilde tüm çalışanları koruyacak bir anlayışla süreci yönetme arzusunda olduklarına dikkati çeken Işıkhan, şöyle devam etti:

“Sendikalarımızla, işçilerimizle, emeklilerimizle, işverenlerimizle beraber her kesimin memnuniyeti için azami hassasiyet göstererek bu süreçleri başarıyla neticelendireceğiz. Bir yandan ülkemizin istihdamına ve ülkemizin büyümesine katkı sağlamak, diğer yandan işçi, memur, emeklilerimizin gelir seviyesini korumak ve arttırmak için optimum noktayı yakalamak için gereken ne varsa yapacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Erdoğan’a da şahsıma olan güveni, teveccühü için tekrar şükranlarımı sunuyorum.”

Bilgin ise, görevini Bakan Işıkhan’a devretmekten mutluluk duyduğunu kaydederek, “Kendisi, güvendiğimiz, tanıdığımız ve bilimsel çalışmalarına ve kapasitesine tanık olduğumuz bir kardeşimizdir. Çalışma hayatını çok kapsamlı sorunları var bu sorunların bir kısmı yapısal bir kısmı da aktüel sorunlardır. Aktüel sorunlar hiç bitmeyecek, aktüel sorunlar çalışma hayatının da gündelik siyasetin de bir parçasıdır. En zor dönemde çalışma hayatına ilişkin birçok sorunu çözdük ama çözülecek birçok sorun daha var. Vedat Hocamızın önüne de birçok sorun gelecek, inanıyoruz ki o da aynı şekilde bunlara cevap verecektir” dedi.

Konuşmaların ardından, Işıkhan ve Bilgin birbirlerine karşılıklı çiçek takdim etti.


Resim Galeri


Video Galeri