6 Nisan 2023 Perşembe BAŞKANLIK

Gazi Maaşları ve Güvenlik Korucularının Aylık Farkları 7 Nisan’dan İtibaren Hesaplara Yatırılıyor


Gazi Maaşları ve Güvenlik Korucularının Aylık Farkları 7 Nisan’dan İtibaren Hesaplara Yatırılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, tüm Muharip Gazilere, 30 günlük net asgari ücret tutarı esas alınarak aylık ödeneceğini ve aylıkların asgari ücretin net tutarından az olamayacağını duyurdu. Bu düzenlemeler kapsamındaki tüm vatandaşların 1 Nisan 2023 tarihinden geçerli olarak oluşan aylık farkları 7 Nisan 2023 Nisan’dan itibaren hesaplara yatırılacak.

Bakanlığın sosyal devlet anlayışı içerisinde toplumun her kesimini enflasyonun tahribatına karşı koruyacak iyileştirmeler yapma çalışmaları kapsamında İstiklal Madalyası verilmiş, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev almış Muharip Gaziler ile Sivas Kongresi’nce seçilen Temsil Heyeti üyeleri, TBMM Birinci Dönem üyeleri ile hiçbir karşılık ve menfaat gözetmeksizin üstün başarı ve gayretle Türk vatanına hizmet etmiş vatandaşların aylıklarının 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren 30 günlük net asgari ücret seviyesine yükseltilmesi sağlandı.

Gaziler Arasında Sosyal Güvence Farkı Olmayacak

Hak sahiplerinin çalışıp çalışmadıklarına veya gelir/aylık alıp almadıklarına bakılmaksızın, 1 Nisan 2023 tarihinden geçerli olarak 30 günlük net asgari ücret seviyesine yükseltilmesi sağlanarak Muharip Gazilerin sosyal güvencelerinin olup-olmadığına göre oluşan aylık farklılıkları giderildi.

Gazilerin Emanetlerinin Aylıkları da Yükseltildi

Kapsamdaki gaziler ile dul eşine ödenen aylıklar ise net asgari ücret esas alınarak hesaplanacak.

Böylece, 2023 yılı Mart ayı itibarıyla ek ödeme dahil 2 bin 961 TL aylık almakta olan gazilerin aylıkları 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren ek ödeme dahil 8 bin 847 TL’ye, hayatını kaybedenlerin dul eşlerine yüzde 75 oranı esas alınarak ödenen aylık ise 2 bin 220 TL’den 6 bin 635 TL’ye, yükseltilecek.

Güvenlik Korucuları 7 Bin 500 TL’den Az Aylık Alamayacak

Ayrıca, en az 15 yıllık güvenlik koruculuğu hizmeti esas alınarak aylık bağlanan Güvenlik Korucuları ile vefat edenlerin hak sahiplerine dosya bazında bağlanan aylığın da 7 bin 500 TL’den az olmaması şeklinde düzenleme yapıldı.


Video Galeri