28 Nisan 2023 Cuma BAŞKANLIK

SGK ile TEB arasında ilaç teminine ilişkin ek protokol imzalandı


SGK ile TEB arasında ilaç teminine ilişkin ek protokol imzalandı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında mevcut olarak devam eden “Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin’’ anlaşma ile ilgili ek protokol imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan SGK Başkanı Kürşad Arat eczanelerin verdiği hizmetin önemine vurgu yaparak, ‘’Gerek pandemi sürecinde gerekse son yaşadığımız deprem felaketi sonrasında eczanelerin verdiği hizmetin önemi bir kez daha anlaşıldı, bu anlamda da imkanların sonuna kadar zorlanarak eczanelerimizin hizmet kalitesine ve hizmetinin en iyi şekilde devam ettirmesine katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz’’ dedi.

Arat, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan sağlık harcamalarının yaklaşık üçte birinin ilaç harcamalarından oluştuğunu ifaede ederek konuşmasının devamında ‘’Genel sağlık Sigortalılarının tedavilerinde ihtiyaç duydukları ilaçlara erişimleri SGK ile sözleşmeli olan 29 binin üzerinde eczane tarafından aylık ortalama 40 milyon reçete ile karşılanmaktadır. Protokol sürecindeki desteklerinden dolayı Sayın Bakanımız Vedat Bilgin’e, özverili çalışmalarından dolayı Kurum çalışanlarımıza ve Türk Eczacıları Birliği’ne teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Başkan Arat, İmzalanan Protokol ile indirim oranları ve hizmet bedellerinde yapılan güncellemelerle sözleşmeli eczanelere yıllık yaklaşık 2 Milyar TL destek sağlanacağını dile getirdi.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney ise ek protokol hazırlık aşamasında çok büyük emek olduğunu belirterek tüm taraflara, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin’e, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın Kürşad Arat’a ve protokolde emeği geçen TEB ve Kurum çalışanlarına teşekkürlerini sundu.


Resim Galeri


Video Galeri